În ce mod înregistrarea digitală civilă accelerează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a ONU

Inovațiile tehnologice, cum ar fi dispozitivele mobile și biometria pentru a surprinde evenimentele vitale ale unei întregi populații de la naștere până la moarte accelerează progresul în direcția ODD, conform concluziilor unei serii de studii de caz publicate săptămâna trecută.

Studiile de caz din Armenia, Ecuador, Kârgâzstan, Namibia, Olanda și Peru arată că sistemele de înregistrare civilă și identitate digitale ajută la accelerarea progreselor către obiectivele de dezvoltare, în special sărăcia, egalitatea de gen, migrația și acoperirea medicală universală.

În Africa, aproape jumătate din populație nu este înregistrată, ceea ce le face să rateze beneficiile universale, precum îmbunătățirea asistenței medicale, spune Oliver Chinganya, director pentru statisticile Comisiei Economice pentru Africa a ONU.

Chinganya a spus că sistemele de identificare a oamenilor din multe țări africane sunt fragmentate, ceea ce îngreunează accesul în timp util la datele necesare în luarea deciziilor.

Un compendiu al studiilor de caz a fost lansat oficial în cadrul celei de-a cincea Conferințe a miniștrilor africani responsabili pentru înregistrarea civilă, organizată în Zambia în perioada 14-18 octombrie.

„Vrem să creăm un hub de cunoștințe și să împărtășim cele mai bune practici privind inovațiile care pot îmbunătăți baza de date privind sistemele de înregistrare civilă și sisteme de identitate”, Kristin Farr, coautor al studiilor de caz și ofițer de programe de traducere a cunoștințelor la Centrul Internațional de Cercetare pentru Dezvoltare, Canada, a declarat pentru SciDev.Net în timpul evenimentului.

Centrul de excelență pentru înregistrarea civilă și statisticile vitale la Centrul Internațional de Cercetare pentru Dezvoltare din Canada a condus dezvoltarea compendiului în colaborare cu Parteneriatul global pentru date de dezvoltare durabilă.

Karen Bett, asociată la Parteneriatul Global pentru Date de Dezvoltare Durabilă, spune că scopul compendiului este să se asigure că înregistrarea civilă este atinsă la maxim, pentru că, dacă nu, „femeile și copiii care sunt cei mai vulnerabili la probleme de sănătate, cum ar fi decesele mamelor sunt cele mai afectate. ”

Cercetătorii au lăudat Namibia pentru că au luat „un proces pas cu pas foarte detaliat pentru a digitaliza majoritatea funcțiilor sale de înregistrare civilă și pentru a le integra în sistemul de identitate”.

Zoran Djokovic, autorul principal al studiilor de caz, a declarat că înregistrarea civilă exactă și statisticile vitale sunt cele mai fiabile și valoroase surse de informații, în special pentru sectorul sănătății și ar trebui, prin urmare, să fie complet dezvoltate.

„Autoritățile nu trebuie să se gândească doar la sistemele de identitate, ci și la sursa lor principală de date, dacă doresc să fie siguri de datele de pe acele cărți de identitate”, a adăugat Djokovic, care este expert în înregistrarea civilă la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa .

Stephen Kampyongo, ministrul afacerilor interne din Zambia, a declarat că țara s-a angajat să digitalizeze sistemele sale de identitate după mulți ani de lucrări. El a adăugat că țara lucrează, de asemenea, la o identitate unică pentru a evita înregistrarea dublă a persoanelor și pentru a ajuta legarea CRVS la sistemele de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *